Kesällä 2021 toteutettavaksi suunniteltu IKIAIKA FEST tarjoaa kolme valokuvanäyttelyä sekä monimuotoista meditatiivis-taiteellista koulutusta. Yleisön pyynnöstä kesällä 2019 nähty Aino-näytelmä nähdään myös uutena versiona.

International IKIAIKA FESTin tuottaja on Ilmatar Instituutin ja NeoNoo Ulkoilmateatterin perustaja, johtaja ja taloudellinen vastaava FT & KT Sirkku M. Sky Hiltunen. Kesän 2021 tapahtuma on jo kolmas.  Aikaisemmat kaksi Festiä, 2018 ja 2019, Sirkku M. Sky Hiltunen on toteuttanut omalla kustannuksellaan, ilman virallisia kulttuuriavustuksia. Taloudellista tukea tapahtuma on saanut ainoastaan Pieksämäen kaupungilta.

Sirkku Sky perusti niin Ilmatar Instituutin sekä NeoNoo Ulkoilmateatterin Virtasalmelle, koska hänellä on sinne rakkaat juuret vietettyään lapsuuden kesät paikkakunnalla. Lisäksi Virtasalmi on Sirkku Skyn isän, Martti Hiltusen, syntymäpaikka. Virtasalmi oli aikoinaan kirkonkylä ja itsenäinen kunta, joka on sittemmin liitetty osaksi Pieksämäen kaupunkia. Virtasalmi on poikkeuksellisen kaunis ja rauhallinen asuinalue järvimaisemineen sekä agraarisine talonpoikais-rakennuksineen.

International IKIAIKA FEST 2021 alustava ohjelma

MUUTOKSET MAHDOLLISIA / Kaikki oikeuden muutoksiin pidätetään

Terapeuttinen Noo Teatteri Yhdysvalloissa -näyttely

Virtasalmen kirjasto
Virastotie 3, 77330 Virtasalmi

Ajankohta tarkentuu myöhemmin

Näyttelyssä esitellään valokuvin, julistein, artikkelein sekä videoin, kuinka FT & KT Sirkku M. Sky Hiltusen kehittämää Terapeuttista Noo Teatteria on esitetty Washington DC:ssä Yhdysvalloissa Taide ja Draamaterapia Instituutin Noo näyttämöllä vuosina 1992-2016. 

Näyttelyn on koonnut Sirkku M. Sky Hiltunen. Hän järjestää ryhmäesittelyjä (7-21 hlö), luentoja sekä video-esityksiä kesäkuun aikana sopimuksen mukaan. Soita 040 579 2178 ajoissa varataksesi ajan.

Pohjan Neito ja Aino NeoNoo näyttämöllä -valokuvanäyttely

Poleenin kirjasto
Savontie 13, 76100 Pieksämäki
Ajankohta tarkentuu myöhemmin.

Näyttelyssä esitellään valokuvin Sirkku M. Sky Hiltusen luomat Kalevalan inspiroimat dramatisoinnit Pohjan Neidosta ja Ainosta. Esityksen nähtiin Virtasalmella vuosina 2018 ja 2019 osana International IKIAIKA FESTin ohjelmistoa NeoNoo Ulkoilmateatterin näyttämöllä.

Mahdollisuus myös näyttelyn esittelyyn sekä luentoon ryhmille (7-21 hlö) sopimuksesta. Yhteydenotot puh. 040 579 2178.

Luova ja villi koru workshop

Ilmatar Instituutti
Sepäntie 30, 77330 Virtasalmi
Ajankohta tarkentuu myöhemmin.

Päivän mittaisessa workshopissa valmistetaan korvarenkaita ja kaulakoruja. Tähän ilmaiseen workshoppiin mahtuu mukaan vain 10 ensin ilmoittautunutta. Kaikki materiaalit maksavat erikseen ja niitä voi ostaa paikan päältä. Voit myös tuoda mukana omia materiaaleja, kuten helmiä, korallia, meripihkaa, helmiäisiä jne. Materiaalit rajoitettuja, ei poltto-, poraus- tai hitsausmahdollisuutta.

AVAAMME ILMOITTAUTUMISEN MAHDOLLISESTI JO SYKSYLLÄ 2020

Reijo Höylän Puuveistoksia: Emäntä ja Eläimiä

Taidepolku Hippa, Menninkäispuisto
Sepäntie 19, 77330 Virtasalmi
(vastapäätä hoitokoti Kivitaskua)

Ajankohta tarkentuu myöhemmin.

Kantelinen -yhtyeen konsertti

NeoNoo Ulkoilmateatteri
Sepantie 30, 77330 Virtasalmi
Ajankohta tarkentuu myöhemmin.

Suomalaista muinais- ja kansanmusiikkia esittävät Seija Häyrynen, konserttikantele,
Pertti Lehikoinen, kotikantele ja Marja-Liisa Sohkanen, laulu


Meditatiivinen tanssi ja NooKiDon kata workshop

Ilmatar Instituutti
Sepäntie 30, 77330 Virtasalmi

Ajankohta tarkentuu myöhemmin.

Tule opiskelemaan meditatiivista tanssia sekä klassisen Noo Teatterin inspiroiman NooKiDon kataa (tanssin perusliikemuotoja). Mahdollisuus myös jatkaa koulutusta seuraava viikko ja valmistaa halutessa oma runovinjetti-esitys NeoNoo Ulkoilmateatterin näyttämölle. Osallistujamäärä on rajoitettu 5-7 osallistujaan.

AVAAMME ILMOITTAUTUMISEN MAHDOLLISESTI JO SYKSYLLÄ 2020

Käsinrakennetun raku-keramiikan workshop

Ilmatar Instituutti, Rakupaviljonki
Sepäntie 30, 77330 Virtasalmi

Ajankohta tarkentuu myöhemmin.

Ensimmäisenä viikonloppuna valmistetaan käsin rakennettavia keraamisia esineitä tai astioita käyttäen ”slab” eli laatta- tai ”coil” eli käämitekniikkaa. Työt poltetaan Pieksämäellä seuraavalla viikolla, koska Ilmatar Instituutilla on vain raku-polttouuni eikä Bisq-uunia. Tämän jälkeen palataan Ilmatar Instituutiin lasittamaan ja polttamaan käsintehdyt tuotteet.

Materiaalikustannukset tarkentuvat ilmoittautuessa tai viimeistään kurssin alussa. Osallistujamäärä rajoitettu 5-7 kurssilaiseen.

AVAAMME ILMOITTAUTUMISEN MAHDOLLISESTI JO SYKSYLLÄ 2020

Kollaasi ja meditaatio -workshop

Ilmatar Instituutti
Sepäntie 30, 77330 Virtasalmi

Ajankohta tarkentuu myöhemmin

Työpaja esittelee haiku runoilun ja mahdala-kollaasin tekniikat. Molempien tekemiseen mahdollisuus kurssin aikana. Mandala-kollaasin tekoon tarvitaan joko alkuperäisiä valokuvia tai niiden kopioita, itse kerättyjä papereita ja talteen leikattuja kuvia esim. itseä kiinnostavista  maisemista, tiloista tai paikoista. Myös värillisiä papereita, nauhoja tai jopa kangasta voi tuoda tullessaan. Osanottajamäärä rajoitettu 5-7 kurssilaiseen.

AVAAMME ILMOITTAUTUMISEN MAHDOLLISESTI JO SYKSYLLÄ 2020

AINO

NeoNoo Ulkoilmateatteri
Sepäntie 15, 77330 Virtasalmi

Ajankohta tarkentuu myöhemmin.

Kesällä 2019 nähty Aino-näytelmä palaa ohjelmistoon yleisön pyynnöstä. 

Dramatisointi, ohjaus, koreografia ja puvustus FT & KT Sirkku M. Sky Hiltunen, Ilmatar Instituutin ja NeoNoo Ulkoilmateatterin perustaja ja International IKIAIKA FESTin tuottaja.

Valokuvanäyttely
NOOKIDO

MIDORI –  soiva galleria
Kirkkokatu 1, Helsinki 02770

Ajankohta tarkentuu myöhemmin.

Näyttelyssä on esillä Sirkku M. Sky Hiltusen (Dr. Sky) omista kokoelmaistaan valitsemia valokuvia Terapeuttisen Noo Teatterin esityksistä Washington, DC:ssa toimivan Taide ja Draamaterapia Instituutin Noo näyttämöllä kahdenkymmen viiden vuoden ajalta. Esillä on myös valokuvia Virtasalmella toimivan International IKIAIKA FESTin teatteriesityksistä paikallisen NeoNoo Teatterin näyttämöllä vuosina 2018 ja 2019.

Washington DC:ssa esitettiin mm. Dr. Skyn Kalevalasta dramatisoimat ja ohjaamat näytelmät: Ilmatar, Louhen Muodonmuutokset, Marjatta, ja Lemminkäisen Äiti ja Virtasalmella Pohjan Neito ja Aino. Ainoon hän kirjoitti lisäksi Noo teatterin tyylisiä kohtauksia, joissa Aino esiintyy haamuna kuolemansa jälkeen. Aino esitetään uutena versiona myös 2021 Virtasalmen International IKIAIKA FESTin aikana.

Avajaisissa FT ja KT Sirkku M. Sky Hiltunen (Dr. Sky) kertoo NooKiDon ja Terapeuttisen Noo Teatterin alkuperästä ja eroista. Myös kansainvälisesti tunnettu japanilainen pianotaiteilija Izumi Tateno esiintyy avajaisissa. Valokuvanäyttelyn yhteydessä on mahdollista varata aikaa klassisen Noo Teatterin inspiroimiin NooKiDon kata’an (tanssin liike muotojen) sekä viuhkan käytön opiskeluun.

Tiedustelut: + 358 40 579 2178,  drsmsky@gmail.com